Statul Washington va genera energie doar din surse regenerabile până în 2045

in Energie 27 April 2019 78 Views

Statul Wahington a adoptat o lege care impune ca toată energia electrică a țării să provină numai din surse regenerabile până în 2045.

Washington se alătură altor 3 state americane, New Mexico, California și Hawaii, care au adoptat legi similare. Ca și în cazul altor state, legislația va permite utilizarea tehnologiei nucleare, a hidroenergiei și a sistemelor de captare și stocare a carbonului.

Legea prevede și eliminarea cărbunelui până în 2025. Deși vânzările de electricitate trebuie să fie neutre din punct de vedere al carbonului până în 2030, companiile de utilități pot îndeplini doar 20% din țintă prin credite de energie regenerabilă, prin „plăți alternative de conformitate” sau prin investiția în „proiecte de transformare a energiei” care reduc generarea electricității, cum ar fi măsuri de eficiență energetică sau electrificarea transportului.

Conform Departamentului American de Comerț, aproape 68% din energia generată de stat în 2017 a provenit din hidroenergie, energia nucleară contribuind cu 4% iar cea eoliană cu 3%.  

Guvernatorul Jay Inslee a declarat că legislația va transforma într-un mod fundamental viitorul energetic al Washingtonului.

Washington a avut dificultăți în adoptarea actelor legislative care pun un preț pe carbon, însă guvernatorul continuă să promoveze politici climatice stricte în stat. La nivel național, Inslee încearcă să convingă alți candidați prezidențiali democrați să susțină o dezbatere care să se concentreze exclusiv pe schimbările climatice.

Comentarii

comentarii