Washington va funcționa în întregime cu energie regenerabilă până în 2032

in Energie 16 January 2019 224 Views

O nouă lege adoptată în decembrie de consiliul municipal din Washington spune ca orașul să funcționeze în întregime cu energie regenerabilă până în 2032. Acestei legi i se va supune și Casa Albă, în ciuda faptului că guvernul lui Doland Trump vede în continuarea cărbunele ca o sursă de energie viabilă.

Washington va funcționa în întregime cu energie regenerabilă până în 2032

În luna decembrie, consiliul local municipal al Washington a votat în unanimitate adoptarea legislației care prevede ca orașul să treacă, până în 2032, nu 50% la energie regenerabilă, așa cum e legislația în prezent, ci 100%.

Asta înseamnă că, în următorii 14 ani, toate aparatele electrice vor trebui alimentate din surse de energie cu zero emisii, cum sunt energia solară și cea eoliană. Prin urmare, toate afacerile, instituțiile publice, muzeele, reședințele, clădirile guvernului federal etc. vor fi alimentate din surse fără combustibili fosili. În această listă intră și Casa Albă, chiar dacă administrația Trump încă susține industriile petrolului și gazului natural și respinge orice politică majoră care vizează reducerea emisiilor.

Germanos.ro

„Chiar dacă suntem o jurisdicție mică, putem fi și am fost un model pentru alte jurisdicții”, a declarat Mary Cheh, consilierul care a gândit primul draft al legii. „Suntem într-o asociație închegată cu alte jurisdicții locale și de stat, așa că, chiar dacă guvernul federal este împotriva acordurilor climatice internaționale, noi le vom îndeplini”.

Mai mult, legea privește dincolo de sectorul de utilități. Până în 2045, toate mijloacele de transport în comun și vehiculele private destinate acestui scop, inclusiv Uber, vor trebui să aibă zero emisii de carbon.

Astfel, Washingtonul se alătură altor două state – California și Hawaii –  precum și peste 100 de orașe mici și mari din Statele Unite care și-au setat ca obiective 100% energii verzi.

energie eoliană

foto: windeurope.org

Pentru început, noua lege va impune o suprataxă pentru cei care folosesc energie din gaze și din cărbune, iar fondurile vor fi folosite pentru a finanța programe de eficiență energetică și de energie regenerabilă, precum și inițiative destinate să sprijine rezidenții cu venituri reduse.

În prezent, orașul generează numai o mică parte din energia verde de care are nevoie și cumpără restul, pentru a-și îndeplini obiectivele. În 2015, Washington funcționa în mare parte cu energie electrică generată de biomasă, inclusiv lemn. Până anul trecut, aproape 64% din acest consum a trecut la energia produsă de vânt.

Comentarii

comentarii