Wello, o aplicaţie pentru copiii supraponderali, a primit finanţare de 650.00 de euro de la UE

in Business, Companii, Eat Smart 29 October 2019 279 Views

Dezvoltată de o companie din Cluj pentru a oferi sprijin familiilor cu copii supraponderali, Wello este o aplicație ce are la bază un program de inteligență artificială și se adresează familiilor cu copii între 9 și 11 ani. De curând, a primit o finanţare de 650.000 de euro de la UE pentru dezvoltare.

Platforma de sănătate Wello (platformă web și aplicație pentru dispozitive mobile) ajută părinții să dezvolte planuri de nutriție și activități fizice pentru copiii lor într-o manieră distractivă, motivantă și inteligentă. Inovația tehnologică bazată pe inteligență artificială permite aplicației să ofere utilizatorilor facilitați personalizate în funcție de preferințele și nevoile acestora.

Finanțarea europeană în valoare de 650.000 de euro a permis formarea unei echipe multidisciplinare de specialiști din domenii conexe: dezvoltare aplicații, nutriție, psihologie, etc.

“Prin Planul de Investiții pentru Europa sprijinim și astfel de inițiative antreprenoriale care aduc beneficii reale în societate. Suntem încrezători că această aplicație va putea ajuta multe familii să aibă o viață mai sănătoasă” a declarat Cristian Buchiu, șeful adjunct al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Aplicația poate fi descărcată gratuit pe orice smartphone (iOS sau Android) și este dezvoltată cu două interfețe diferite pentru părinții și copii, astfel încât cei mici sunt motivați să scadă în greutate într-un mod distractiv și plăcut, iar părinții primesc sfaturi utile pentru un stil de viață sănătos. Complexitatea proiectului a necesitat implicarea mai multor experți din domenii precum: design, dezvoltare, programare dar și din nutriție și psihologie.

„Am inițiat acest proiect din dorința de a face o schimbare în rândul familiilor din România în relația pe care o au cu alimentația sănătoasă. Lupta cu obezitatea infantilă este una de durată, de aceea am creat o aplicație interactivă și distractivă pentru copii și părinți. Finanțarea europeană ne-a permis să dezvoltăm o platformă complexă, bazată pe cele mai noi tehnologii, într-un timp scurt. În plus, avem în vedere lansarea Wello și în alte țări unde obezitatea infantilă reprezintă o provocare” a menționat Sveatoslav Vizitiu, co-fondator Wello.

Lansată în februarie 2017 de către Direcția Generală Comunicare, campania de informare publică investEU promovează proiecte de succes realizate cu sprijinul UE, pentru ca publicul larg să cunoască impactul pe care oportunitățile și schemele de finanțare UE le au în comunitate.

Wello este o platformă de sănătate dezvoltată de o companie din Cluj, care ajută familiile cu copii care au probleme de greutate să slăbească și să aibă un stil de viață sănătos.

Aplicația Wello se bazează pe interacțiunea copiilor prin jocuri, aceștia realizând activități variate prin care primesc recompense din partea părințiilor, sau organizând competiții între membrii familiei sau grupul de prieteni.

Pentru părinți, aplicația Wello oferă diverse funcționalități menite să îi implice cât mai activ în procesul de slăbire al copiilor, de la sfaturi de alimentație sănătoasă și variată, personalizate în funcție de preferințele culinare, până la idei de activități fizice care pot fi realizate împreună cu copiii.

În plus, părinții pot urmări direct din aplicație evoluția copilului în timp real printr-un mod de monitorizare al activitățile acestora înregistrate prin smartdevice-uri sau telefon.

Comentarii

comentarii