Wiki-Cleantech, platforma care adună toate informațiile despre energiile curate

in Studii 12 February 2015 574 Views

Wiki-Cleantech aduce toate informațiile despre energii regenerabile pe o platformă online gratuită și colaborativă. Toate datele științifice, dar și cele tehnice vor putea fi consultate pe Wiki-Cleantech, unde utilizatorii pot căuta printre prezentări și lucrări informații despre energiile eoliană, solară, biomasă și alte tehnologii curate. 

16093253948_303373de80_z

Wiki-Cleantech a fost creată pentru a da ocazia inginerilor din industria energiilor curate să contribuie mai ușor la colectarea de date și oferă cercetătorilor din domeniu o cale de a comunica concluziile lor. Nu în ultimul rând, studenții vor avea la îndemână lucrări științifice din domeniul energiilor regenerabile.

“Wiki-Cleantech a fost fondat plecând de la constatarea că o mare parte din cunoștințele tehnice produse de ingineri și cercetători din domeniul energiilor regenerabile sunt prezentate aproape exclusiv la conferințe și sunt de obicei în pdf-uri sau de vânzare în reviste științifice. Noi credem că aceste informații ar trebui să fie gratuite și ușor de distribuit”, a declarat Jonathan Collings, fondatorul platformei.

Puteți citi și:

Orașul subacvatic alimentat cu energii regenerabile

Arhiva prestigioasei publicații Nature, la dispoziția cititorilor online

Comentarii

comentarii