World Bee ╚Öi Oracle Cloud caut─â o solu╚Ťie interna╚Ťional─â pentru protejarea albinelor

in Biodiversitate 19 October 2018 55 Views

Oracle Cloud ╚Öi proiectul ÔÇ×World BeeÔÇŁ lanseaz─â o re╚Ťea global─â care folose╚Öte inteligen╚Ťa artificial─â (AI) pentru a monitoriza ╚Öi a reduce declinul alarmant al popula╚Ťiilor de albine. Denumit─â ÔÇ×Re╚Ťeaua de Stupi World BeeÔÇŁ, acesta va colecta date de la distan╚Ť─â, folosind o platform─â electronic─â conectat─â la stupi.

albinele

Oracle ╚Öi proiectul ÔÇ×World BeeÔÇŁ anun╚Ť─â ├«n premier─â o ini╚Ťiativ─â interna╚Ťional─â de cercetare a declinul popula╚Ťiilor de albine la nivel global, menit─â s─â ajute la protejarea acestora.

Noul program folose╚Öte tehnologia cloud pentru a ├«n╚Ťelege mai bine albinele ÔÇô cea mai important─â specie polenizatoare a lumii ├«n ecosistemele agricole. Denumit─â┬áÔÇ×Re╚Ťeaua de Stupi World BeeÔÇŁ, acesta va colecta date de la distan╚Ť─â, folosind o platform─â electronic─â conectat─â la stupi. Datele vor fi apoi transmise ├«n Oracle Cloud, care va folosi instrumente analitice, inclusiv inteligen╚Ťa artificial─â (AI) ╚Öi h─âr╚Ťi interactive, pentru a oferi cercet─âtorilor noi informa╚Ťii cu privire la rela╚Ťia dintre albine ╚Öi mediul lor ├«nconjur─âtor.

ÔÇ×Re╚Ťeaua de Stupi World BeeÔÇŁ le va permite cercet─âtorilor s─â ÔÇ×asculteÔÇŁ albinele analiz├ónd date acustice complexe colectate ├«n interiorul stupilor ÔÇ×inteligen╚ŤiÔÇŁ, care includ mi╚Öcarea aripilor ╚Öi a membrelor acestora. ├Än combina╚Ťie cu alte m─âsur─âtori precise ÔÇô printre care temperatura, umiditatea ╚Öi recolta de miere ÔÇô cercet─âtorii vor putea s─â monitorizeze ├«ndeaproape coloniile de albine, s─â le detecteze tiparele de comportament ╚Öi s─â le anticipeze reac╚Ťiile.

Astfel, ecologi╚Ötii ╚Öi apicultorii vor putea s─â ac╚Ťioneze pentru a proteja coloniile de albine, ├«mpiedic├ónd roirea la momente nepotrivite sau ├«ndep─ârt├ónd pr─âd─âtorii precum viespea asiatic─â ÔÇô o insect─â invaziv─â. Valoarea datelor statistice const─â ├«n faptul c─â acestea vor informa apicultorii despre evolu╚Ťia st─ârii de s─ân─âtate a coloniilor de-a lungul anului, pentru a ajuta la un management mai bun al acestora.

ÔÇŁVia╚Ťa noastr─â este conectat─â ├«n mod intrinsec cu albineleÔÇŁ, a spus Sabiha Rumani Malik, membru fondator ╚Öi pre╚Öedinte executiv al CIC ÔÇô proiectul ÔÇ×World BeeÔÇŁ. ÔÇŁProtej├ónd albinele ╚Öi alte specii polenizatoare, putem ajuta la solu╚Ťionarea problemelor legate de rezervele globale de hran─â, a problemelor legate de s─âr─âcie ╚Öi putem reduce pierderea biodiversit─â╚Ťii ╚Öi deteriorarea ecosistemelor. Parteneriatul nostru cu Oracle Cloud este un mariaj extraordinar dintre natur─â ╚Öi tehnologie. Acesta va determina publicul s─â aib─â din ce ├«n ce mai mult─â grij─â pentru speciile polenizatoare; ne va permite s─â cercet─âm ├«n profunzime evolu╚Ťia acestora ╚Öi ├«n mod extraordinar, ne va permite s─â ac╚Ťion─âm la un nivel f─âr─â precedent p├ón─â acum. Cu c├ót ├«n╚Ťelegem mai mult rela╚Ťia dintre polenizare, hran─â ╚Öi bun─âstarea oamenilor, cu at├ót vom face mai multe pentru a proteja albinele ╚Öi speciile polenizatoare ÔÇô ╚Öi vom contribui la protejarea noastr─â ╚Öi a planetei.ÔÇŁ

Datele ╚Öi informa╚Ťiile ob╚Ťinute prin utilizarea Oracle Cloud vor fi puse la dispozi╚Ťie pentru proiecte de cercetare ╚Öi de conservare a mediului ├«nconjur─âtor care se ocup─â de protejarea albinelor din ├«ntreaga lume. Prin diseminarea resurselor ╚Öi prin sus╚Ťinerea colabor─ârilor din domeniu, ini╚Ťiativa ÔÇ×Re╚Ťeaua de Stupi World BeeÔÇŁ ├«╚Öi propune s─â ├«╚Öi multiplice impactul ╚Öi s─â permit─â ac╚Ťiuni la scar─â mai mare pentru a salva albinele.

ÔÇŁTehnologia schimb─â regulile jocului ├«n ceea ce prive╚Öte eforturile de conservare a mediuluiÔÇŁ, a declarat John Abel, director de proiect la Oracle Cloud. ÔÇťFolosind tehnologia cloud, proiectul ÔÇ×World BeeÔÇŁ va avea pentru prima oar─â o viziune cu adev─ârat global─â ╚Öi ├«n timp real asupra s─ân─ât─â╚Ťii popula╚Ťiei de albine. Acest lucru ├«i va ├«nzestra pe oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â cu informa╚Ťii necesare pentru a colabora cu guverne ╚Öi cu apicultori ├«n lupta lor ├«mpotriva declinului alarmant al popula╚Ťiilor de albine .ÔÇŁ

Cercet─ârile arat─â c─â de vin─â pentru sc─âderea num─ârului popula╚Ťiilor de albine la nivel global sunt condi╚Ťiile din ce ├«n ce mai neospitaliere pentru albine cauzate de pierderea biodiversit─â╚Ťii florei, de intensificarea metodelor industriale ├«n agricultur─â, de schimb─ârile climatice ╚Öi de cre╚Öterea utiliz─ârii pesticidelor.

CIC prin proiectul ÔÇ×World BeeÔÇŁ a devenit partener cu Facultatea de Agricultur─â, Politici Publice ╚Öi de Dezvoltare a Universit─â╚Ťii Reading din Marea Britanie, una dintre universit─â╚Ťile de specialitate ├«n domeniul politicilor agricole ╚Öi de dezvoltare rural─â aflat─â ├«n top zece mondial. ├Än viitor, aceste institu╚Ťii partenere sper─â s─â contribuie prin introducerea tehnologiilor IT ╚Öi a informa╚Ťiilor de ultim─â ora la dezvoltarea cercet─ârilor ecologice .

Proiectul ÔÇ×World BeeÔÇŁ CIC este o ini╚Ťiativ─â interna╚Ťional─â care ├«ncearc─â s─â identifice solu╚Ťii la probleme cauzate de sc─âderea biodiversit─â╚Ťii, de cre╚Öterea nesiguran╚Ťei alimentare ╚Öi a s─âr─âciei, prin intensificarea m─âsurilor ecologice ╚Öi a programelor de refacere a popula╚Ťiilor de polenizatori.

Comentarii

comentarii