World Cleanup Day. 150 de țări fac curat în aceeași zi

in EcoLIFESTYLE 7 June 2018 38 Views

Pe 15 septembrie, Let’s Do It! World organizează o acțiune în care milioane de voluntari din 150 de țări vor face curățenie. În această perioadă au loc recrutarea voluntarilor pentru echipa de organizare și realizarea Hărții Deșeurilor.

World Cleanup Day. 150 de țări fac curat în aceeași zi

World Cleanup Day va înseamna lupta, pe 15 septembrie, a milioane de voluntari din 150 de țări, cu una dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile.

World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie la ora 10 în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament.

Date cheie pentru Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day

1 mai – 30 august: Recrutarea voluntarilor pentru echipa de organizare

15 mai – 31 august: Realizarea Hărții Deșeurilor cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup

15 mai – 15 iulie: Mobilizarea partenerilor cheie – companii, autorități, media

1 iulie: Start înscrieri pentru Ziua de Curățenie Națională și Globală

15 septembrie – Ziua de Curățenie Globală – World Cleanup Day!

Mișcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naștere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de Curățenie Națională și a reușit să mobilizeze 50 000 de voluntari într-o singură zi.

România, la a șasea ediție de Curățenie Națională

World Cleanup Day. 150 de țări fac curat în aceeași zi

Prima acțiune de Curățenie Națională din România a avut loc în 2010. În cadrul celor cinci ediții, 1.400.000 de voluntari au curățat 18.000 de tone de deșeuri.

Pentru cea de-a șasea ediție, echipa Let`s Do It, Romania! recrutează voluntari pentru organizare atât pentru echipa centrală de la București, cât și pentru echipele locale din fiecare județ. Sunt căutați voluntari în domenii precum comunicare, IT, HR, fundraising, logistică, organizator de evenimente sau relația cu autoritățile publice. Mai multe detalii, aici.

Green Report Shop Produse ECO

Cum contribui la Harta Deșeurilor cu aplicația World Cleanup

Identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup, care poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay.

Cartarea va avea loc în perioada 15 mai – 31 august, iar voluntarii pot participa la evenimentele de cartare comunicate prin pagina de Facebook Let`s Do It, Romania! sau individual, ori de câte ori descoperă o zonă cu deșeuri.

Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat.

Comentarii

comentarii