WWF a lansat o aplicaţie care urmăreşte provenienţa alimentelor din peşte

in Biodiversitate, Business, Eat Smart 29 January 2019 74 Views

OpenSC, o platformă digitală globală dezvoltată în Australia, permite utilizatorilor să scaneze codurile QR cu ajutorul telefonului pentru a vedea de unde provine produsul, momentul și modul în care a fost produs, precum și traiectoria de-a lungul lanțului de aprovizionare.

Lansată de World Wildlife Fund (WWF) și de firma de investiții BCG Digital Ventures, platforma utilizează o tehnologie blockchain care înregistrează informații precum mișcarea produsului și detalii despre stocarea acestuia.

Acest lucru face posibilă strângerea de informații exacte privind lanțurile de aprovizionare, permițând consumatorilor să caute produse durabile, etice și corecte din partea companiilor, au afirmat dezvoltatorii săi.

“Ceea ce face platforma OpenSC este democratizarea acestor informații.
Care este călătoria pe care o fac alimentele pe care le consumă? Unde a fost prins? Cum pot verifica locația?”, a declarat Paul Hunyor, directorul executiv al BCG Digital Ventures, pentru Reuters Television.

Tehnologia Blockchain utilizează o bază de date cu înregistrări partajate într-o rețea care verifică în mod constant detaliile înregistrate pentru a se asigura că orice schimbare poate fi văzută în întreaga rețea.

WWF: Zece țări europene își unesc forțele pentru protejarea peștilor migratori din Dunăre

OpenSC a evoluat dintr-un proiect condus de WWF, care a folosit tehnologia blockchain pentru a urmări tonul capturat în Oceanul Pacific. BCG Digital Ventures a fost adus pentru a ajuta la construirea platformei.

Platforma urmărește acum peștele, iar dezvoltatorii se așteaptă să adauge și alte fructe de mare în acest an. OpenSC este, de asemenea, în discuții comerciale cu potențiali parteneri pe mărfuri cum ar fi uleiul de palmier și cheresteaua, a declarat un purtător de cuvânt al WWF.

Platforma a fost lansată pe 17 ianuarie la restaurantul Aria a celebrului bucătar australian Matt Moran din Sydney. Oaspeții au reușit să urmărească călătoria prânzului – fileuri de pește din specia patagoniană – de la momeală la farfurie.

Peștii încep să își piardă simțul olfactiv din cauza acidității în creștere a oceanelor

Mâncarea monitorizată de OpenSC va fi prezentată liderilor de afaceri care participă la Forumul Economic Mondial din Elveția.

“Acest lucru va permite liderilor de afaceri să se așeze la o masă la Davos și să aibă o transparență completă a locului în care au venit produsele alimentare”, a declarat WWF într-o declarație.

Comentarii

comentarii