Yeti exista si traiesc in muntii din Siberia, au anuntat autoritatile unei regiuni din Rusia

in Biodiversitate 10 October 2011 856 Views

O regiune din Siberia a anuntat ca in muntii sai traiesc Yeti, dupa ce au gasit ”dovada incontestabila” privind existenta creaturilor misterioase in cadrul unei expeditii.

Administratia locala din regiunea Kemorovo, sudul Siberiei, a anuntat printr-un comunicat de presa postat pe website-ul sau, ca au gasit urme si chiar mostre care par ale unor Yeti, in cadrul unei expeditii de cercetare efectuate in munti.

”Pe parcursul expeditiei din pestera Azasskaya, participantii au adunat dovezi indiscutabile conform carora muntii Shoria sunt casa ”Omului zapezilor”, a precizat administratia regiunii Kemerovo, in cadrul unui comunicat de presa citat de Physorg.com.

Expeditia a fost orgnizata dupa ce guvernatorul din Kemerovo a invitat cercetatori din Statele Unite, Canada si alte tari pentru a-si impartasi cunostintele si dovezile privind intalnirile lor cu creatura, in cadrul unei conferinte.

”I-au gasit urmele de pasi, presupusul pat, si mai multe indicii prin care Yeti isi marcheaza teritoriul”, se arata in comunicat. Dovezile colectate vor fi analizate intr-un laborator special, mai spun autoritatile.

Yeti sunt creaturi mitice, cu blana, despre care se spune ca ar trai in Himalaya. Shoria este un teritoriu foarte putin locuit din Kemerovo, vestul Siberiei, in care multa vreme s-au extras carbuni si minereuri.

Autoritatile din regiune, centrul administrativ al bazinului minier Kuznetsk, au mai  raspandit informatii similare despre Yeti si in ultimii ani, incercand sa aduca turisti in zona. Acum, in urma noilor descoperiri, autoritatile au spus ca vor ”crea un centru de cercetare special pentru a studia Yeti”, se mai arata in declaratia de presa.

Foto: 2012en.ro

Florin Tulbure

 

Comentarii

comentarii