Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

YWASTE?, sculptura care arată câte textile ajung în depozitele de deșeuri

O nouă sculptură publică oferă o privire neliniștitoare asupra deșeurilor textile, într-un dintre cele mai cosmopolite orașe ale lumii, informează Ecouterre.com. Proiectul se numește YWASTE? și s-a născut din colaborarea dintre Redress, o organizație non-profit de modă, firma de aparaturi Miele și Academia de Arte Vizuale de la Universitatea Baptistă din Hong Kong. Lucrarea e o aproximare vizuală a țesăturilor care inundă gropile de gunoi din Hong Kong la fiecare două minute: 360 de kilograme.

redress-y-waste-sculpture-1

„Nivelurile de deșeuri textile și de îmbrăcăminte din jurul lumii ating acum niveluri groaznice, pe care trebuie să le soluționăm urgent”, a spus Christian Dean, fondatoare a Redress, organizație care organizează evenimentul anual EcoChic Design Award. „În momentul de față cumpărăm și tratăm hainele ca pe bunuri de unică folosință”, a mai spus aceasta.

Oamenii din Hong Kong generează 95.550 de tone de deșeuri textile în fiecare an, adică 11.250 de articole pe oră, potrivit Departamentului de Protecția Mediului a teritoriului chinez.

redress-y-waste-sculpture-4

redress-y-waste-sculpture-7

Modelul Elva Ni, ambasadoare a Redress, care a inaugurat sculptura, speră că oamenii vor regândi relația pe care o au cu propria garderobă. „Îi încurajez pe toți să prețuiască mai mult hainele pe care le au și să fie parte dintr-o schimbare pozitivă, ca să ajute la reducerea deșeurilor înainte să fie prea târziu pentru mediu”, spune modelul.

Un alt fan al proiectul e Christine Loh, subsecretar pentru mediu. „Problema deșeurilor, de la modă la alimente, e foarte importantă pentru comunitatea noastră”, spune ea. „E plăcut să vezi cum inițiativa YWASTE? adresează întrebări fundamentale și să vezi că sectorul privat, mediul academic și o organizație non-guvernamentală își combină vocile prin această piesă vizuală care susține nevoia de schimbare”, mai spune Christine Loh.

Expoziția se desfășoară până la 20 iulie, timp în care oamenii pot participa și la o serie de ateliere de modă tip do-it-yourself și la discuții educaționale. La finalul evenimentului, toate hainele folosite în instalația artistică vor fi donate unor organizații caritabile locale.

redress-y-waste-sculpture-2

redress-y-waste-sculpture-5


Sursă foto: Redress

 

Mai citește și:

Un orășel din Spania luptă împotriva risipei alimentare cu ajutorul unui frigider

New York interzice folosirea polistirenului pentru recipientele de ambalare a alimentelor

Finanțare norvegiană de 1,4 milioane de euro pentru colectarea selectivă a deșeurilor

spot_img

Ultimele știri