Cum arat─â primul magazin zero waste din Londra

in EcoLIFESTYLE 13 September 2017 4,217 Views

Cei care ├«╚Öi fac cump─âr─âturile la Bulk Market, primul magazin zero waste din Londra, au mai mult de 300 de produse din care s─â aleag─â. ╚śi nu este vorba doar despre m├óncare.

zero-waste

foto: www.instagram.com/bulkmarketuk/

Ingrid Caldironi este cea care a venit cu ideea magazinului. Ea a declarat pentru The Independent c─â ideea i-a venit ca r─âspuns la propriile nevoi.

ÔÇ×Am vrut s─â sus╚Ťin afacerile corecte ╚Öi s─â am de unde s─â fac cump─âr─âturi f─âr─â s─â generez de╚Öeuri. ├Äns─â, nu era niciun astfel de magazin ├«n LondraÔÇŁ, a spus Ingrid.

Produsele comercializate în magazin nu provin de la un brand anume, ci din surse locale: de la afaceri sociale, cooperative sau ferme comunitare. De exemplu, prăjiturile provin de la o brutărie, care oferă locuri de muncă pentru femeile aflate în grupuri vulnerabile.

Green Report Shop Produse alimentare eco

Pe l├óng─â alimente, precum legume, p─âst─âi, condimente ╚Öi p├óine proasp─ât─â, ├«n magazinul din nord-estul Londrei se mai g─âsesc periu╚Ťe de din╚Ťi din bambus, h├órtie igienic─â ambalat─â ├«n h├órtie ╚Öi m├óncare pentru c├óini.

ÔÇ×├Äntotdeauna am crezut c─â de╚Öeurile sunt o urmare natural─â a unui stil de via╚Ť─â modern, dar se pare c─â de vin─â era designul prost-g├óndit. Lucrurile nu sunt create dup─â principiul economiei circulare ├«nc─âÔÇŁ, a mai spus proprietara magazinului.

Un avantaj al magazinului, spune cea care ├«l de╚Ťine, este c─â oamenii vor putea ╚Öti cum este f─âcut─â m├óncarea ╚Öi de unde provine, vor putea urm─âri drumul acesteia de la produc─âtor p├ón─â ├«n farfurie.

zero-waste

foto: www.instagram.com/bulkmarketuk/

Cu o carier─â ├«n retail ╚Öi marketing, Ingrid a sim╚Ťit c─â nici actorii din afaceri ╚Öi nici oamenii care elaboreaz─â politici nu fac destul pentru a lupta ├«mpotriva problemei care o reprezint─â risipa. ├Än plus, ea sus╚Ťine c─â oamenii sunt din ce ├«n ce mai deconecta╚Ťi de m├óncarea pe care o consum─â.

Deocamdat─â, magazinul este unul temporar, dar pentru finan╚Ťarea lui, a ├«nceput o campanie de crowdfunding. Pe termen lung, visul lui Ingrid este s─â-╚Öi construiasc─â ├«n apropierea magazinului un stup din sticl─â ╚Öi s─â investeasc─â ├«ntr-un compostor. Astfel, clien╚Ťii ar putea s─â-╚Öi aduc─â acolo propriul compost.

zero-waste

foto: www.instagram.com/bulkmarketuk/

Comentarii

comentarii