Ziarul de Bacau: E.ON Romania vrea sa valorifice potentialul eolian din zona Moldovei

E.ON Romania investeste in echipamente ecologice. Unul dintre standardele de performanta ale companiei este orientat spre eliminarea echipamentelor invechite, cu potential de poluare, si inlocuirea acestora cu unele moderne, cu un grad ridicat de reciclare si impact cit mai redus asupra mediului. Ca parte a negocierilor de aderare la Uniunea Europeana (UE), precum si a politicii tarilor membre ale UE de promovare a utilizarii energiilor regenerabile, Romania a adoptat Strategia privind utilizarea surselor regenerabile si promovarea producerii energiei electrice pe baza de surse regenerabile. In aceste acte normative sint specificate ca obiective ponderea resurselor regenerabile in consumul intern brut de energie: 11 la suta in 2010, ponderea resurselor regenerabile in consumul brut de energie electrica: 33 la suta in 2010; 35 la suta in 2015; 38 la suta in 2020.

“Ne implicam in promovarea productiei de energie electrica din surse regenerabile, cu accent pe valorificarea potentialului eolian. In acest context am infiintat E.ON Regenerabile Romania, cu sediul la Iasi, o societate concentrata asupra valorificarii potentialului eolian din zona Moldovei. Obiectivul sau este reducerea impactului sectorului energiei electrice asupra mediului inconjurator”, a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Romania.

Impreuna cu echipa Heating&Wind din cadrul Departamentului de Dezvoltare a Afacerii, E.ON Regenerabile Romania se dedica realizarii activitatilor specifice de productie a energiei eoliene printr-o serie de proiecte si o continua identificare de oportunitati in acest domeniu.
 

spot_img

Ultimele știri