Ziarul de Bacau: Majorare de fonduri pentru proiectul de ecologizare a Vaii Trotusului

in Poluare 20 June 2008 55 Views

Unul dintre cele mai importante proiecte eclogice aflate in derulare pe Valea Trotusului este si “Eco-Valea Muntelui”, derulat de Consiliul Local Comanesti in parteneriat cu alte opt localitati de pe Valea Trotusului. Acest proiect vizeaza realizarea unui sistem modern de gestionare integrata a deseurilor, prin realizarea, la Comanesti, a unei statii de transfer pentru colectarea, sortarea si prelucrarea deseurilor menajere de pe Valea Muntelui, de la Ghimes si pina la Slanic Moldova.

“Proiectul ’Eco-Valea Muntelui’ se afla acum in faza procedurilor de licitatie a lucrarilor pentru realizarea statiei de transfer, ca si pentru achizitia echipamentelor si utilajelor necesare. Paralel, se desfasoara actiuni de mediatizare a proiectului pe toata zona arealului, care va cuprinde circa 100.000 de utilizatori.

Consilierii locali au aprobat, zilele trecute, majorarea contributiei Consiliului Local fata de proiectul initial, de la 110.000 euro, la aproape 350.000 euro, majorare legata de cerintele proiectului tehnic ca si de intentia administratiei locale de extindere a sistemului integrat de gestionare a deseurilor”, a declarat Nicolae Ciocan, viceprimarul orasului Comanesti. Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe o perioada de 18 luni, este de 1.100.000 euro, din care, 30% reprezinta cofinantarea Consiliului Local Comanesti.

Pentru mai multe informatii viziteaza Ziarul de Bacau

Comentarii

comentarii