Zidul lui Trump, o ameninţare pentru jaguari, susţin organizaţiile pentru protecţia mediului

in Biodiversitate 17 May 2020 53 Views

Mai multe asociaţii pentru protecţia mediului şi a animalelor au intentat marţi proces administraţiei lui Donald Trump, şi susţin că că un zid anti-imigraţie la frontiera cu Mexicul ameninţă în mod special supravieţuirea jaguarilor, potrivit AFP.

Cele trei organizaţii (Defenders of Wildlife, Center for Biological Diversity şi Animal Legal Defense Fund) au înaintat o acţiune în instanţă la Washington, denunţând impactul pe care îl va avea asupra mediului această promisiune de campanie importantă făcută de Donald Trump.

A ridica acest zid presupune, printre altele, “construirea pe terenuri federale protejate precum pădurile naţionale” şi afectează habitatul “speciilor ameninţate şi în pericol de dispariţie”, estimează acestea.

Potrivit lui Jason Rylander, avocatul principal al ONG-ului Defenders of Wildlife, zidul va “bloca coridoarele transfrontaliere cruciale pentru fauna sălbatică şi va împiedica de o manieră permanentă eforturile de salvare a speciilor pe cale de dispariţie precum lupul gri mexican şi jaguarul”.

“Atacul lui Trump împotriva Constituţiei Statelor Unite a atins noi culmi transformând zonele de frontieră în regiuni sacrificate”, a precizat şi Brian Segee, avocatul celor de la Center for Biological Diversity.

Trump vrea să construiască un zid cu o lungime de 119 km (74 de mile), pe un teren montan îndepărtat, care se suprapune cu coridoarele pe care jaguarii le folosesc pentru a se deplasa înainte și înapoi între Statele Unite și o mică populație de reproducere din Sonora, Mexic.

K. Clauser şi D. Kadaba / Center for Biological Diversity.

Multe alte specii folosesc aceste zone îndepărtate pentru a migra. Un raport al Centrului din 2017 a identificat 93 de specii amenințate și pe cale de dispariție de-a lungul graniței de 3.200 km (2.000 de mile) care ar fi afectate de zidul lui Trump.

„Construcția zidului de frontieră elimină drepturile comunităţilor asupra protecției mediului și a sănătății și distruge terenurile, habitatul faunei sălbatice și cartierele”, a spus Dan Millis de la Center for Biological Diversity. „Zidurile lui Trump sunt construite fără a ține cont de 65 de legi care protejează sănătatea publică, aerul curat și apa, speciile pe cale de dispariție și resursele culturale din statele de frontieră. Aceasta este doar un alt exemplu al abuzului de putere din partea administrației și a nesocotirii complete a comunităților și a mediului”.

Comentarii

comentarii