ZIUA de Cluj: 40 de milioane pentru rampa de gunoi de la Chinteni

in Poluare 10 June 2008 49 Views

Reprezentantii Comisiei Judetene de Urbanism se vor intruni saptamana aceasta pentru a discuta pe marginea proiectului master-plan privind investitia in centrul regional de deseuri de la Padureni, comuna Chinteni.

Arhitectul-sef al judetului, Radu Spanu, a declarat ca acesta este finalizat si depus la Ministerul Mediului, urmand ca zilele acestea sa ajunga si la forul judetean.

“Zilele acestea urmeaza sa ajunga la noi, iar joi am estimat ca vom convoca Comisia Judeteana de Urbanism, sa discutam pe marginea documentatiei perfectate de consultanti”, a explicat Spanu. El a adaugat ca investitia va depasi 40 de milioane de euro, iar sursa de finantare va fi din fondurile structurale.

“Proiectul este agreat de Delegatia Comisiei Europene. intr-adevar ni s-a spus sa mai diminuam din valoarea proiectului cu circa opt milioane de euro, ni s-a spus sa degrevam suma necesara derularii investitiei, ceea ce am si facut. Aceasta deoarece pasivizarea (inchiderea -n. red.) rampelor de deseuri comunale se va face prin eforturi locale. De asemenea, pasivizarea rampei de la Pata Rat este un proiect separat care tine de Primarie”, a precizat Spanu.

De realizarea master-plan-ului pentru investitia clujeana in crearea centrului regional ecologic pentru deseuri s-a ocupat consortiul Romair Consulting, Kocks Consult Gmbh, Enviroplan SA si Epem SA, care a castigat licitatia organizata de Ministerul Mediului in acest sens.

Dupa prezentarea master-plan-ului, ar urma sa fie aprobata finantarea investitiei, mai exact a depozitului regional de la Padureni, comuna Chinteni, si a trei statii de sortare si de compostare in bio-containere, ce vor fi amplasate in zonele Huedin, Turda – Campia Turzii si Dej – Gherla.

Arhitectul judetului a mentionat ca forul judetean a primit o noua garantie de la Ministerul Mediului privind sustinerea investitiei in centrul ecologic de deseuri din fonduri structurale. De asemenea, administratia judeteana a obtinut si permisiunea ca pentru o parte din investitie, sa organizeze licitatie in vederea incheierii un parteneriat public-privat cu o societate interesata.

Pentru mai multe informatii viziteaza ZIUA de Cluj

Comentarii

comentarii