Ziua de Constanta: Regulamentul de circulatie in Delta, in atentia autoritatilor

in Apa 25 September 2007 81 Views

Regulamentul de circulatie pe canalele interioare ale Deltei Dunarii va fi imbunatatit pana la finele acestui an.

Informatia a fost furnizata luni de guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), Paul Cononov, in timpul sedintei Colegiului Prefectural, dupa ce presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Gheorghe Bunduc, s-a aratat nemultumit din cauza vitezei mari cu care circula navele in Delta.

"Am insotit zilele trecute o delegatie in Delta si am ramas surprins in mod neplacut din cauza ambarcatiunilor care circula cu viteze foarte mari pe canale. In aceste conditii, este normal ca fauna Deltei sa fie afectata" – a afirmat Gheorghe Bunduc.

La randul sau, guvernatorul ARBDD a declarat ca institutia, pe care o reprezinta, a inceput procedurile legale necesare efectuarii panotajului pe canalele Deltei si achizitionarii radarelor pentru inregistrarea vitezei ambarcatiunilor.

"Noi ne straduim sa punem in aplicare ordinul ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile privind circulatia pe canalele interioare ale Deltei. In acest sens, am organizat deja doua licitatii pentru panotajul necesar in Delta, insa se pare ca aceasta lucrare nu intereseaza nici o firma" – a mentionat Paul Cononov.

In ciuda acestor dificultati, guvernatorul spera ca, pana la finele acestui an, regulamentul de circulatie pe canalele interioare din Delta sa devina aplicabil.

Amintim ca in decembrie 2006, Consiliul §tiintific al ARBDD a aprobat acest regulament, in februarie 2007 el capatand forma unui ordin al ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Regulamentul de circulatie pe canalele interioare din Delta a fost criticat in repetate randuri de operatorii de turism, din cauza lipsei sanctiunilor, in luna februarie, guvernatorul Paul Cononov mentionand ca ordinul emis de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile va capata forma unei hotarari de guvern care va remedia aceasta deficienta.

Pentru mai multe informatii viziteaza Ziua de Constanta

Comentarii

comentarii