Ziua de Constanta: Sanctiuni pentru primarii ignoranti

in Business 15 February 2008 48 Views

In perioada 15 februarie -1 martie, trei comisii alcatuite din reprezentanti ai Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Garzii Nationale de Mediu, Ministerului Internelor si Reformei Administrative, precum si ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, vor efectua controale in toate localitatile judetului.
Scopul actiunilor este de a verificare masurile luate de autoritatile locale pentru prevenirea, limitarea si inlaturarea unor posibile inundatii generate de calamitati naturale. Actiunea se va desfasura in baza unui plan aprobat de prefectul Danut Culetu, in calitate de Presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Pentru fiecare localitate se va intocmi o fisa ce va contine obiectivele, rezultatele controlului si masurile propuse. De asemenea, vor fi identificate sectoarele in care sunt necesare lucrari de interventie operativa, in vederea sporirii capacitatii de curgere a apei. In cazul in care se va constata existenta deseurilor care pot obtura sectiunea de scurgere a apelor se vor aplica sanctiuni drastice. Actiunea se va finaliza cu intocmirea un raport care va fi analizat in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

De mentionat ca, avand in vedere prognoza meteo conform careia in luna martie vor cadea cantitati insemnate de precipitatii (peste 60 l/mp), Comitetul ministerial pentru situatii de urgenta a hotarat in sedinta de luna trecuta obligativitatea salubrizarii cursurilor de apa pana cel tarziu la data de 15 februarie 2008. Drept urmare, Prefectura Constanta a solicitat primarilor sa dispuna si sa urmareasca realizarea lucrarilor pentru indepartarea deseurilor de pe malurile si din albiile cursurilor de apa din intravilan, cu deosebire din sectiunile de scurgere ale podurilor si podetelor.

Pentru mai multe informatii vziteaza Ziua de Constanta

Comentarii

comentarii