Ziua de Constanta: Seminar pentru imbunatatirea managementului deseurilor la Cumpana

in Deseuri 26 September 2007 132 Views

Dupa vizita facuta in regiunea Leuven, primarul comunei Cumpana, Mariana Gaju, a organizat in data de 24 septembrie a.c., la Casa de Cultura a localitatii, un seminar de informare privind implementarea programului "Imbunatatirea managementului deseurilor de catre autoritatile locale din judetul Constanta".

Partener si lider al acestui proiect este Organizatia inter-municipala Interleuven care are mai mult de 30 de ani de experienta in managementul deseurilor. Proiectul are ca scop constientizarea si sensibilizarea locuitorilor si a autoritatilor publice in problema deseurilor, in sensul depunerii intr-un mod prietenos in mediul inconjurator a acestora, care sa nu aiba consecinte adverse pentru natura.

Grupurile tinta ale acestui proiect sunt administratorii celor trei comune pilot: Corbu, Cumpana si Lumina. Partea tehnica este directionata catre functionarii publici din cele trei comune implicate in program. Proiectul a fost prezentat locuitorilor comunei Cumpana, consilierilor locali ai Consiliului Local Cumpana, agentilor economici, precum si directorilor de institutii de invatamant din localitate. Deschiderea seminarului a fost facuta de catre Anne Vandeputte.

Aceasta prezentand "Ghidul pentru primarii, in vederea organizarii campaniilor de informare si constientizare a populatiei". In cadrul seminarului s-a analizat si situatia depozitelor neconforme si a managementului deseurilor. Prin aceasta intalnire s-a urmarit informarea populatiei, evaluarea corecta a managementului proiectului, realizarea unei infrastructuri la nivelul normelor impuse prin proiect, solicitarea fondurilor necesare dezvoltarii proiectului, obtinerea de informatii teoretice si practice privind managementul modern a deseurilor la nivel local in conformitate cu prevederile legislatiei Europene, identificarea posibilitatilor actuale din punct de vedere tehnic si financiar si modul de organizare si promovare a unei campanii de informare a populatiei, despre deseuri si managementul deseurilor in viitor.

Pentru mai multe informatii vizitati Ziua de Constanta

Comentarii

comentarii