Ziua de Vest: In vest, mai mult soare decat vant

in Energie 27 September 2007 80 Views

Recent, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a comandat un studiu asupra posibilitatii dezvoltarii energiei alternative pe teritoriul Romaniei. In urma acestui studiu, Campia de Vest apare ca zona cu potential ridicat in dezvoltarea energiei termice, geotermice si eoliene.

Viorel Sasca, vicepresedintele PNTCD Timis si presedintele Comisiei Economice din cadrul Consiliului Judetean Timis, se arata cel putin surprins de rezultate. Din doua motive. Pentru ca i se pare curios ca zona vestica nu apare cu potential in domeniul energiei solare, intrucat sunt binecunoscute perioadele caniculare ce-i chinuie pe banateni. In schimb, Viorel Sasca e mirat ca partea vestica apare, in urma studiului, ca zona cu potential in dezvoltarea energiei eoliene, desi aici nu exista vanturi constante care sa faciliteze acest eventual proiect.

E clar, in vest e mai mult soare decat vant, deci pare ca studiul a fost facut de mantuiala, pe modelul vorbei dupa care se rezolva majoritatea treburilor din Romania: "Lasa, ca merge si asa". Viorel Sasca a initiat discutii cu liderii Adetim, in vederea realizarii unui studiu la nivel local cu privire la posibilitatile dezvoltarii in zona a energiei din surse regenerabile.

Pentru mai multe informatii viziteaza Ziua de Vest

Comentarii

comentarii