Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ziua în care au fost plantați un milion de puieți

14 noiembrie 2015 ar putea fi ziua în care un milion de puieți au fost plantați în cea mai mare acțiune de împădurire demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în parteneriat cu Asociația EcoAssist.

200

 

Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, în această campanie vor fi împădurite 80 de hectare de terenuri publice neproductive confirmate de primării, prin plantarea a peste 300.000 de puieți. Totodată, este așteptată o implicare masivă a societății civile, astfel încât peste 650.000 de români să planteze câte un copac, iar 14 noiembrie 2015 să devină ziua în care au fost plantați 1.000.000 de puieți.

Ne așteptăm ca peste 650.000 de români să fie alături de noi pe 14 noiembrie și fiecare să planteze cel puțin un puiet într-un loc care îi este la îndemână. Romsilva va furniza gratuit puieții necesari împăduririi terenurilor puse la dispoziție de administrațiile publice locale și va oferi asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care se vor implica voluntarii. Totodată, specialiștii Romsilva vor îngriji puieții ce vor fi plantați, până la atingerea maturității”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu.

Plantațiile oficiale și platforma de înscriere a voluntarilor sunt disponibile pe site-ul www.plantamfaptebune.ro, unde sunt așteptați toți cei care doresc să se alăture acestei ample acțiuni. Aici sunt puse la dispoziția doritorilor două modalități de implicare: înscrierea ca voluntar în cadrul unei plantații oficiale întrunul din județele disponibile pe hartă sau organizarea propriei acțiuni. În ambele situații este necesară înscrierea pe site, pentru o bună organizare a campaniei atât pe plantațiile oficiale, cât și pe cont propriu.

Citește și:

Ajutor de 500 de euro pe hectar pentru proprietarii care nu-și pot exploata pădurile

Defrișările și împăduririle au fost incluse în Strategia Națională de Apărare a Țării

Românii pot semnala orice tăiere de pădure prin aplicația „Harta tăierilor de păduri”

spot_img

Ultimele știri