Ziua Păsărilor sărbătorită în Parcul Natural Văcărești

in Biodiversitate, Evenimente 5 April 2019 110 Views

Parcul Natural Văcărești sărbătorește pe 7 aprilie Ziua Păsărilor. Între orele 7 și 13 vor avea loc tururi ghidate, ateliere de confecționat cuiburi, jocuri pentru copii și vor fi împărtășite informații inedite despre diferite specii de păsări.

observare pasari

Pentru că Ziua Păsărilor a fost luni, 1 aprilie, Societatea Ornitologică Română (SOR) invită bucureștenii în weekend în singurul parc natural urban din România, Parcul Natural Văcărești.

Primele tururi ale Zilei Păsărilor sunt programate la ora 07:00 și sunt dedicate fotografilor. Tururile vor fi ghidate de biologi de la SOR, care le vor explica fotografilor detalii despre speciile de păsări, comportamentul lor, cum pot fi surprinse în cadre bune și care sunt regulile de etică legate de fotografia de natură.

De la ora 08:00, parcul este deschis tuturor. Biologii, membrii și voluntarii SOR vor ghida tururi pentru toate categoriile – de la cunoscătorii care pot identifica păsările după tril, la tururi pentru copii și pentru începători. Există două trasee prestabilite, cu puncte fixe, unde sunt folosite lunetele ornitologice, pentru a vedea de la distanță păsările sălbatice.

observare pasari

Copiii vor învăța să folosească lunete ornitologice și binocluri și vor putea participa la ateliere de desenat, de identificat păsările comune și de asamblat cuiburi. Turul pentru cei mici va fi mai scurt și îi va duce pe aceștia mai aproape de păsările de apă, mult mai mari ca talie decât cele cântătoare. Pentru adulți, turul presupune și păsări de apă și păsări de mici dimensiuni pe care să învețe să le diferențieze după sunet.

Locul de întâlnire este în mijlocul Parcului Natural Văcărești, la Căsuța Rangerilor, de pe cărarea principală. Acolo sunt organizate atelierele și de acolo se pleacă în tururile ghidate.

sticlete

Program

07:00 – Early Bird – tururi ghidate pentru fotografi și păsărari matinali
08:00 – Early Bird – tururi ghidate pentru fotografi și păsărari matinali
09:00 – 13:00
Ateliere pentru copii: desen, identificare păsări, recorduri
Tururi ghidate pentru copii
Tururi ghidate pentru adulți
Participarea la toate activitățile este gratuită, intrarea este liberă.

Echipamentul necesar este compus din binoclu, pantaloni lungi, bocanci sau încălțăminte de teren, șepci sau pălării, cremă de soare.

Comentarii

comentarii