Frii, bicicleta eco din plastic reciclat (FOTO)

Un student israelian, de la Academia de Arta si Design din Ierusalim, a creat ”Frii”, o bicicleta eco ce poate fi produsa in masa cu resurse limitate. Bicicleta este single speed si este construita dintr-o serie de materiale plastice reciclate, utilizand tehnologia matritelor.

In comparatie cu modul obisnuit de fabricare al bicicletelor din metal, acest proces necesita mai putine ore de munca si este mult mai accesibil.

Pentru constructia lui ”Frii”, rulmentii sunt asezati in matrita inaintea injectarii materialului, iar cauciucurile sunt ”pline”, injectate peste jante, ceea ce le face ”imune” la penele de cauciuc. Saua este de asemenea creata intr-o matrita si poate avea mai multe marimi.

Pe langa faptul ca arata foarte bine, asa colorata, bicicleta are si o alta parte estetica mai practica: rotile sunt mai mici, ceea ce inseamna ca furca este de asemenea mai mica, iar ”Frii” este mai solida.

Pentru mai multa rigiditate sunt adaugate o serie de ”bare” din plastic, incluse in design. Nu in ultimul rand, scrie Designboom.com, cadrul are si forma unei piramide inversate in partea de jos, pentru mai multa stabilitate.

Foto: Designboom.com

Florin Tulbure

Citeste si:

Bike Hanger, solutia inteligenta de stocare a bicicletelor in metropole

Acumulatorii viitorului, compusi din grafit si apa. Se incarca in doar cateva secunde

Inovatie MIT: Celule fotovoltaice tiparite pe hartie, tesaturi si plastic (VIDEO)

Imprimantele inkjet revolutioneaza industria energiei solare

Zece gadget-uri eco prin care poti fi mai "verde" in 2011 (FOTO)

spot_img

Ultimele știri