Haine din lapte, create de un designer german (VIDEO)

Laptele, da laptele, este materia prima din care este produsa o noua tesatura creata de biologul si designer-ul vestimentar german Anke Domaske, in varsta de 28 de ani. Ea a realizat o interesanta linie de haine cu ajutorul acestui material fin ca matasea, scrie Gizmodo.com.

”Imi vine greu sa cred asta, insa aceste femei poarta haine facute din lapte adevarat. Da, lichidul acela alb”, spune autorul articolului, Jesus Diaz.

Domaske si echipa sa au descoperit o modalitate prin care laptele poate fi transformat, printr-un procedeu foarte simplu si curat, intr-un material eco. Lichidul este eliminat prin extragerea unei proteine care are proprietatea de a solidifica, iar ceea ce rezulta formeaza materialul textil. In proces este utilizat laptele alterat.

„Laptele este subestimat pentru ca oamenii il vad ca pe un aliment. Dar se pot face multe din el, este un material minunat, natural. Un lucru special la textilele din lapte este ca se simt fine precum matasea. Materialul se muleaza foarte bine si este mai ieftin decat matasea”, a declarat Anke Domaske.

Creatiile sale vestimentare vor fi vandute cu 290 de dolari.

Florin Tulbure

Citeste si:

SmartBird, robotul care zboara ca o pasare (VIDEO)

Plaman artificial la fel de eficient ca organul uman, creat de cercetatori

Retea neuronala artificiala, creata de oamenii de stiinta

E oficial: Vaccinul antifumat nu functioneaza

spot_img

Ultimele știri