Canada investeşte 400 milioane de dolari în piste de biciclete

in Transport 15 April 2021 61 Views

Canadienii vor avea în curând mai multe piste de mers pe jos și cu bicicleta, ca parte a noului proiect de transport activ al guvernului federal, în valoare de 400 de milioane de dolari (aproximativ 266,76 milioane de euro).

Fondurile vor fi cheltuite pe o perioadă de cinci ani şi vor fi folosite pentru a construi rețele noi și pentru a extinde rețelele existente de căi de acces, piste de biciclete, trasee și poduri pietonale. Acesta va fi primul fond federal dedicat dezvoltării transportului activ în Canada.

Toate acestea fac parte dintr-un obiectiv național de a face din transportul public o opțiune preferată în întreaga țară, a declarat ministrul Infrastructurii și Comunităților, Catherine McKenna, într-un interviu acordat The Weather Network.

“Permiteți-mi să vă dau un exemplu. În Ottawa, construim a doua fază a sistemului de transport în comun ușor pe calea ferată. Asta înseamnă că toți locuitorii din Ottawa vor locui la o distanță de 5 km de o reţea de transport în comun, dar trebuie să le oferim oamenilor restul de 5 km. Așa că este foarte important să ne asigurăm că au piste de mers pe jos și piste pentru bicicliști”.

McKenna spune că construirea acestor căi de acces va fi un câștig pentru toți canadienii. Nu numai că proiectele vor crea un milion de locuri de muncă și vor contribui la construirea unei economii mai durabile, dar vor încuraja și mai mulți oameni să renunțe la mașini.

McKenna a arătat că există şi alte beneficii ale investiţiei, respectiv scăderea emisiilor provenite din transport.

“Vă ocupați de schimbările climatice. Sectorul transportului public reprezintă un sfert din toate emisiile noastre din Canada. Prin acest proiect, reducem emisiile din sectorul transporturilor. Este, de asemenea, un câștig pentru că creează comunități incluzive și cred că acest lucru este adesea trecut cu vederea. Dar în ce fel de comunități vrem să trăim? Eu vreau să trăiesc într-o comunitate în care toată lumea are șansa de a reuși”.

Noul proiect de transport activ nu se va concentra doar pe centrele din centrul orașului, ci și pe comunitățile rurale, unde accesul la transportul public este uneori limitat.

McKenna speră că această inițiativă și această viziune vor fi ceva care îi va entuziasma pe canadieni într-o perioadă foarte dificilă.

“Speranța mea este ca, peste 20 de ani, să ne uităm în urmă și să spunem “wow”, motivul pentru care avem un transport public mai bun este că am avut acea pandemie teribilă și trebuia să ne repornim economia și știam că schimbările climatice sunt o problemă, așa că am făcut investiții foarte importante și uitați ce înseamnă asta”.

Fondul de 400 de milioane de dolari face parte dintr-o investiție de 14,9 miliarde de dolari pe opt ani în transportul public în comun.

Comentarii

comentarii