Peste 5.000 de ţigări electronice, colectate în prima lună a campaniei de reciclare

Compania British American Tobacco România anunţă că a colectat selectiv peste 5.000 de dispozitive glo în prima lună a programului de reciclare a versiunilor anterioare ale dispozitivului. Aproximativ 200.000 de români dețin un dispozitiv glo, produsul care încălzește tutunul.

Programul de reciclare a versiunilor anterioare ale glo este desfășurat de BAT în parteneriat cu ECOTIC și face parte din campania ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT lansată în 2019 pentru a evidenția opțiunile disponibile pentru gestionarea responsabilă a deșeurilor.

Inițiativa BAT este o invitație pentru utilizatorii glo de a contribui la protejarea mediului prin predarea dispozitivelor glo vechi în unul dintre cele 350 de puncte de colectare dedicate situate în magazinele InMedio și Xpress din toată țara. Utilizatorii sunt recompensați pentru primul dispozitiv returnat cu beneficii în comunitatea glo circle.

„Ne bucurăm că peste 5.000 de dispozitive au fost deja colectate pentru a putea fi reciclate. Aceasta este o dovadă clară că inițiativele noastre din cadrul campaniei ALEGE ASUMAT UN ORAȘ CURAT au un impact mare asupra consumatorilor. Suntem prima companie de tutun din România care a inițiat o campanie de reciclare a versiunilor anterioare ale dispozitivelor sale electronice și rămânem fideli obiectivului de a colabora cu consumatorii în vederea conștientizării importanței alegerilor responsabile pentru mediu și comunitatea în care trăim”, a spus Ileana Dumitru, Legal and External Affairs Director, Central Europe South Area.

În 2019, BAT a lansat o campanie menită să informeze consumatorii cu privire la alegeri și impactul acestora. Prin promovarea gestionării responsabile a deșeurilor, campania încurajează fumătorii să folosească scrumiere stradale special concepute pentru colectarea chiștoacelor.

În premieră pentru România, BAT a creat infrastructura pentru colectarea selectivă a chiștoacelor în trei orașe importante din țară: București, Iași și Constanța. Chiștoacele sunt apoi folosite drept combustibil cu impact zero asupra mediului.

Citeşte şi:

Chiștoacele de ţigări din Constanţa, coincinerate în fabricile de ciment
Studiu: Poluarea aerului, la fel de riscantă pentru sănătate ca fumatul unui pachet de ţigări pe zi
spot_img

Ultimele știri