Masinile electrice iau cu asalt Salonul Auto de la Frankfurt. Vezi cele mai interesante modele

Masinile electrice si cele hibrid au inceput sa-si faca simtita prezenta din ce in ce mai mult pe piata auto in ultimii ani. Iar cel mai bun mod de promovare al oricarui vehicul este salonul auto.

Cel de la Frankfurt, care tocmai a inceput (13-25 septembrie), nu face exceptie de la aceasta regula, mai ales ca cerere exista, iar constructorii auto intuiesc ca acesta e viitorul. Si asta nu doar pentru ca petrolul este pe o panta descendenta, ci in primul rand pentru ca poluarea cauzata de automobilele ce folosesc combustibilii fosili nu mai poate fi ignorata.

Prin urmare, mai jos sunt descrise cateva dintre conceptele sau chiar vehiculele electrice / hibrid cu care se mandresc producatorii, la editia de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt. Cate dintre ele vor putea fi cumparate ramane de vazut, avand in vedere pretul lor cam piperat si lipsa infrastructurii, dar este bine ca se fac progrese in aceasta ramura auto.

Audi A2 EV

Audi va prezenta la Frankfurt conceptul A2 EV (electric vehicle), pe care compania intentioneaza sa-l produca in serie in urmatorii ani. A2 EV va fi un minicar premium compact, de oras, care se va lupta cu BMW i3. Conceptul A2 are un interior futuristic si masoară 3,80 metri in lungime, 1,69 metri latime si 1,49 metri inaltime.

Toyota Prius Plug-in Hybrid

Toyota vine la Frankfurt, printre altele, cu un nou concept Prius –  Plug-in Hybrid. Modelul are un acumulator litiu-ion compact, un consum de combustibil de doar 2,2 l/100km si emsii CO2 de 49 g/km. Conceptul poate parcurge aproximativ 20 de kilometri la viteza de 100 km/h doar in modul electric.

BMW i3 Concept
Producatorul de automobile german BMW aduce la Frankfurt doua modele electrice, anuntandu-si sosirea in acest segment cheie al viitorului. BMW i8 combina un motor pe benzina cu unul electric, fiind destinat distantelor mai mari, in timp ce i3 este destinat mediului urban.

Ambele dispun de un sasiu din aluminiu si caroserie din fibra de carbon ranforsata pentru a compensa surplusul de greutate al acumulatorilor.

Motorul electric al lui i3, dispus pe puntea spate, genereaza o putere de 125 kW/170 CP si un cuplu de 250 Nm inca de la demaraj. BMW i3 Concept accelerează de la 0 la 60 km/h in mai putin de patru secunde si de la stationare la 100 km/h in sub opt secunde.

La interior, BMW a ales cu atentie materialele, fiind unele sustenabile accentuand ideea de dezvoltare durabila. Elementele de pe panoul de instrumente si de pe panourile usilor sunt realizate din fibre naturale, iar pielea speciala de pe scaune creeaza o ambianta in stilul lounge.

BMW i8 Concept
BMW i8 Concept este promovat de constructorul german ca o masina sport contemporana si sustenabila. Sistemul hibrid plug-in combina sistemul modificat de transmisie electrica de la BMW i3 Concept (acum montat pe puntea fata) cu un motor cu combustie cu trei cilindri, care dezvolta o putere de 164 kW (220 CP)/300 Nm transferata puntii spate. Motorul electric de la BMW i8 Concept poate propulsa singur automobilul.

Opel "One Euro"
Opel va prezenta la Salonul Auto de la Frankfurt o masina electrica denumita "One Euro". Este   vorba despre un concept cu doua locuri in tandem, despre care compania spune ca va fi ieftin, atat de cumparat cat si de intretinut, fiind destinat celor cu bugete mai mici.

Denumirea "One Euro" a fost aleasa pentru ca masina poate parcurge 100 de kilometri cu un "plin" care costa 1 euro. Automobilul are o autonomie de 100 km si o viteza maxima de 120 km/h. De asemenea, potrivit Opel, conceptul este foarte usor, cantarind o treime din greutatea unei masini mici contemporane.

Honda Insight facelift

Honda prezinta la Salonul Auto de la Frankfurt facelift-ul modelului hibrid Insight. Acesta beneficiaza de cateva modificari fine, printre care o noua grila frontala, suspensia usor modificata si un spoiler posterior mai mic pentru o mai buna vizibilitate. Honda a precizat si ca masina are un sistem de aer conditionat imbunatatit si, nu in ultimul rand, s-au operat modificari la motor, care are acum emisii CO2 de 96 g/km.


Volkswagen NILS

Volkswagen NILS este un concept cu un singur loc, care debuteaza oficial, zilele acestea, la Frankfurt. Masina electrica este foarte usoara, cantarind doar 460 kg, si dispune de un motor electric ce dezvolta 25 kW / 34 cp. Multumita greutatii scazute, VW NILS poate atinge viteza de 130 km/h in mai putin de 11 secunde, cu pornire de pe loc. Autonomia lui NILS este de 65 km, iar acumulatorul de 5,3 kW/h se incarca in doar doua ore.

Ë-Concept

Ë-Auto, o companie mai putin cunoscuta, finatata de Mikhail Prokhorov – un miliardar rus, va introduce la Frankfurt Ë-Concept, un automobil hibrid (benzina plus motor electric). Masina are un acoperis panoramic, faruri LED si doua portiere inedite, care se retrag inspre partea din spate pentru un acces mai usor in interior. Conceptul a fost desenat de Andrey Trofimchuk, cel care a creat si conceptul Maserati Kuba.

Foto: Worldcarfans.com

Florin Tulbure

Citeste si:

Opel prezinta conceptul electric "One Euro"

BMW anunta i3 si i8 – un concept electric si un hibrid sport (VIDEO)

Lista de asteptare de zece ani pentru hibridul rusesc E-Mobile

Cum sa consumi cat mai putin combustibil. Ghid pentru un sofat economic

Si masinile electrice polueaza… indirect. Sunt mai eco cele conventionale?

Masinile electrice – viitorul in materie de transport sau doar o noua sursa de poluare?

Test drive Green-report.ro. Mitsubishi i-MiEV, buburuza electrica de oras (FOTO)

Acumulatorii viitorului, compusi din grafit si apa. Se incarca in doar cateva secunde

Gordon Murray Design prezinta T.27, „cea mai eficienta masina electrica din lume” (FOTO)

Test drive Green Report: Fluence, primul sedan 100% electric disponibil in Romania

Renault Twizy, cea mai ieftina masina electrica, poate fi comandata online (VIDEO)

Cea mai "verde" masina de curse din lume, interzisa pentru ca e prea rapida

Mercedes-Benz F-Cell, lansat mai devreme cu un an

Prima statie publica pentru incarcarea masinilor electrice, lansata in Romania

Ford sustine ca Focus ECOnetic va fi mai economic decat un automobil hibrid

In Romania vor circula un milion de masini electrice peste 15 ani, estimeaza Schneider Electric

 

MUTE, un nou vehicul concept electric, va fi prezentat la Frankfurt

Gordon Murray Design prezinta T.27, „cea mai eficienta masina electrica din lume” (FOTO)

Cea mai "verde" masina de curse din lume, interzisa pentru ca e prea rapida 

spot_img

Ultimele știri